Програма міжнародного навчального семінару «Впровадження національного плану дій «Жінки. Мир. Безпека»

Міжнародний навчальний семінар
«Впровадження національного плану дій «Жінки. Мир. Безпека»: інструменти для моніторингу та оцінки» на виконання Резолюцій РБ ООН № 1325 та 1820»

18 червня 2018 року м.Київ

Адреса проведення:
вул. Володимирська 55, зал президії Національної академії наук України, 3-й поверх

Основні цілі семінару:

  • Ознайомитись з інструментами та механізмами моніторингу і оцінки Національного плану дій «Жінки. Мир. Безпека», що використовуються державними та недержавними організаціями в Україні;
  • Ознайомитись з міжнародним досвідом Вірменії та Грузії, Глобальної мережі жіно-миротворок з моніторингу та оцінки;
  • Заохотити ширшу міжгалузеву співпрацю у проведенні моніторингу та оцінки Національного плану дій «Жінки. Мир. Безпека» для впровадження Резолюцій РБ ООН № 1325 та 1820 серед організацій громадянського суспільства, державних установ, регіональних організацій, представництв ООН та інших зацікавлених сторін;
  • Виробити подальший план дій для проведення якісного моніторингу та оцінки НАП в Україні всіма зацікавленими сторонами.

Організатори семінару:

Глобальна мережа жінок-миротворок (GNWP)

ВГО «Центр «Розвиток демократії» м. Київ,

За підтримки Агенції з розвитку Австрії та Агенції ООН-жінки в Україні

Модераторка заходу: Елла Ламах, Голова ВГО «Центр Розвиток демократії»

18 червня
09:30 – 10:00 Реєстрація, кава та чай
10:00 – 10:15Вітальне слово, мета та очікуванні результати
10:15 – 12:00Моніторинг виконання НАП «Жінки. Мир. Безпека» Центральними органами виконавчої влади, Обласними та місцевими органами виконавчої влади, Громадськими організаціями, Міжнародними організаціями/місіями
Виступи: Підготовка Державної доповіді про стан реалізації НПД 1325 у 2016-2017 роках: основні результати та виклики під час підготовки. Ганна Герасименко, провідна спеціалістка, кандидатка економічних наук, Інститут демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України; Огляд моніторингового звіту «Виконання НАП «Жінки. Мир.Безпека» в Україні для впровадження Резолюції РБ ООН №№ 1325 та 1820. Людмила Ковальчук, експертка з питань жінок, миру та безпеки агенції ООН Жінки в Україні Огляд інструментів виконання НАП «Жінки. Мир. Безпека». Елла Ламах, Голова ВГО «Центр – Розвиток демократії» Огляд інструментів, що застосовуються при оцінці заходів НАП «Жінки. Мир. Безпека».
Галина Скіпальська – виконавчий директор МБФ “Українська фундація громадського здоров’я” Інструменти локалізації національного плану дій «Жінки. Мир. Безпека». Досвід проекту «Рівність заради безпеки».
Наталія Карбовська, директорка з розвитку, Укрїнський жіночий фонд Інструменти для впровадження НАП на обласному та місцевому рівнях. Лариса Колос, МГО «Школа рівних можливостей» Обласний рівень підгтовки звітів та моніторингу.
Наталія Сухорукова, головна спеціалістка відділу науки вищої та професійної освіти, Харківська обласна державна адміністрація. Підсумковий виступ та коментарі. Катерина Левченко, урядова уповноважена з питань ґендерної політики.
Обговоренная
12:00 – 13:00Інструменти для моніторингу та оцінки виконання національних планів дій «Жінки. Мир. Безпека»
У Вірменії та Грузії. Кнарік Мкртчан, Вірменія, Маргаліта Шнакарашвілі, Грузія
Інструменти моніторингу та оцінки, що застосовуються для оцінки виконання Резолюції РБ ООН
Мавік Кабрера Байєза, засновниця і координаторка міжнародних проектів Глобальної мережі жінок-миротворок
13:00 – 14:00Обід та продовження обговорення
14:00 – 15:30Проблемні питання моніторингу та оцінки НАП «Жінки. Мир. Безпека» Україні.
Рекомендації, планування для якісного моніторингу та оцінки НАП «Жінки. Мир. Безпека»
Tags: No tags

Comments are closed.