Спеціалісти юстиції долучилися до Міжнародного семінару «Жінки. Мир. Безпека»

Сьогодні у м.Херсон розпочався Міжнародний навчальний семінар «Впровадження обласного плану дій «Жінки. Мир. Безпека», що затверджений на виконання Резолюції РБ ООН 1325 та 1820.

Представники органів державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів, громадських об’єднань та міжнародних організацій, соціально відповідального бізнесу, волонтери та інші представники громадянського суспільства з міста Херсон та усієї області зібрались разом аби обговорити питання координації зусиль у напрямку захисту прав жінок в умовах збройного конфлікту, надання своєчасної допомоги постраждалим від збройного конфлікту, та мінімізації наслідків воєнних дій, що відбуваються на сході України в контексті реалізації зазначеного вище плану.

Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області представляла спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти – Весіловська Анастасія.

Під час заходу окремим пунктом було обговорено удосконалення системи захисту та реабілітації постраждалих від гендерно-зумовленого насильства. Набуття досвіду з зазначеного питання наразі є особливо актуальним для фахівців юстиції, адже в рамках загальнонаціонального проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!» стартував новий пріоритетний напрямок: захист прав жінок і дітей – протидія домашньому насильству, метою якого є формування ґендерної культури у суспільстві, нетолерантності до насильства та надання повноцінної правової підтримки і допомоги постраждалим від насильства у сім’ї та ґендерно зумовленого насильства.

Захід триватиме 2 дні. У його межах відбудеться обмін досвідом спеціалістів із Херсонщини з колегами із Грузії та Вірменії.

Джерело: Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області

Tags: No tags

Comments are closed.