изображение_viber_2021-02-26_06-34-37

Синергія міжнародних зобов’язань у місцевих стратегіях та планах дій як інструмент підтримки миру – у Луцьку

Протягом 23-25 лютого 2021 року на Волині відбувся кущовий тренінг у рамках проєкту «Синергія міжнародних зобов’язань у місцевих стратегіях та планах дій як інструмент підтримки миру», котрий реалізує ГО Центр «Розвиток демократії». Навчання було організоване у передмісті Луцька – с. Липини Луцького району.

У тренінгу взяли участь учасники та учасниці з Рівненської, Волинської та Житомирської областей: представниці громадських організацій, державні службовки, представниці та представники політичної сфери і депутатського корпусу місцевих рад. Присутні ділилися власним досвідом у вирішенні проблем громади, моделювали стратегії рішень у рамках навчання, розглядали практичні кейси, запропоновані тренерками Ella Lamakh та Марія Дмитрієва.

Проєктом передбачено надання систематичних знань і формування практичних навичок із врахування ратифікованих в Україні документів міжнародних зобов’язань при розробці та впровадженні стратегій розвитку, проєктів, програм та планів дій обласного та місцевого рівнів. Також учасницям та учасникам наочно демонструють, як саме втілення таких кроків сприяє підтриманню миру та суспільного добробуту.

Кущові тренінги організовуються для Волинської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Сумської, Одеської, Рівненської, Харківської, Херсонської, Чернівецької, Чернігівської областей. У лютому 2021 року в рамках проєкту були проведені тренінги у Львові та Луцьку, він буде реалізований у містах Кропивницький, Харків, Херсон, Чернігів.

У програмі тренінгу вивчаються наступні напрямки:

• Права жінок та гендерна політика, створення гендерно-чутливих послуг.

• Міжнародні стандарти, національне законодавство з прав жінок та гендерної політики

• Формування місцевих планів дій з врахуванням міжнародних зобов’язань

• Міжсекторальна взаємодія, обрахування та пошук джерел фінансування

• Моніторинг та оцінка. Інструменти

• Адвокаційні кампанії для захисту прав жінок та гендерної рівності, міжнародні та національні приклади

ВГО Центр «Розвиток демократії» реалізує проєкт «Синергія міжнародних зобов’язань у місцевих стратегіях та планах дій як інструмент підтримки миру» за підтримки Канадського Фонду Місцевих Ініціатив. Протягом двох років в рамках проєкту представникам та представницям обласних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування надаватиметься підтримка через онлайн-заходи, консультації, круглі столи та менторські візити для створення документів місцевого та обласного рівня із врахуванням міжнародних зобов’язань України у сфері підтримання миру і сталого розвитку.

#CanadaFundUA

http://ddc.org.ua/

https://www.facebook.com/vgocdd/

https://twitter.com/j0Kq7ZdrkxdJcQd

Tags: No tags

Comments are closed.