лого канада

«Синергія міжнародних зобов’язань у місцевих стратегіях і планах дій як інструмент підтримання миру»

Громадська організація «Центр – Розвиток демократії» запрошує до участі у проєкті «Синергія міжнародних зобов’язань у місцевих стратегіях та планах дій як інструмент підтримки миру». Проєкт підтримується Канадським Фондом Місцевих Ініціатив.Проєктом передбачено надання знань і формування навичок із врахування міжнародних зобов’язань при розробці та впровадженні стратегій розвитку, проєктів, програм та планів дій обласного та місцевого рівнів, і розуміння того, як це сприяє підтриманню миру і суспільній злагоді.

Першим етапом проекту є проведення триденного кущового тренінгу, в рамках яких учасниці та учасники дізнаються, як враховувати права жінок, чоловіків, дівчат та хлопців у відповідності до міжнародних документів: – Цілі Сталого Розвитку, – Конвенція ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, – Резолюція Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека», – Резолюція Ради Безпеки ООН 2250 «Молодь. Мир. Безпека».

Після цього триденного тренінгу тренерки проєкту протягом двох років надаватимуть представникам та представницям обласних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування підтримку через онлайн-заходи, консультації, круглі столи та менторські візити для створення документів місцевого та обласного рівня із врахуванням міжнародних зобов’язань України у сфері підтримання миру і сталого розвитку. Кущові тренінги організовуються для Волинської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Сумської, Одеської, Рівненської, Харківської, Херсонської, Чернівецької, Чернігівської областей.

Тренінги проводитимуться у містах, що є найближчими до учасників/ць: міста Кропивницький, Луцьк, Львів, Харків, Херсон, Чернігів.

Дати проведення тренінгів:

16-18 лютого. Львів – для Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької областей

23-25 лютого. Луцьк – для Волинської, Рівненської, Житомирської областей

10-12 березня. Чернігів – для Чернігівської та Київської областей

16-18 березня. Харків – для Харківської та Сумської областей23-25 березня.

Кропивницький – для Кіровоградської та Черкаської областей30 березня-1 квітня.

Херсон — для Миколаївської, Херсонської та Одеської областей

До участі у триденному тренінгу та проєкті загалом запрошуються: – представниці та представники органів місцевого самоврядування – гендерні експертки та експерти, консультантки і консультанти – представниці/ки Міжвідомчих координаційних рад з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми – представниці/ки інших дотичних координаційних рад та робочих груп- Лідерки/и громадських організацій, які представляють різні цільові групи (зокрема, ВПО, ветерани і ветеранки, члени родин ветеранів, загиблих, зниклих без вісти, люди з інвалідністю, сільські жінки, маломобільні групи)- Викладачі, консультанти та експерти Інститутів та центрів підвищення кваліфікації для державних службовців та органів місцевого самоврядування- Молодь та лідери молодіжних мереж, платформ та організацій- представники і представниці традиційних та онлайн-ЗМІ.

Участь в тренінгу є обов’язкова всі 3 дні. Тренінг починається у перший день з 10 ранку і закінчується о 17.00 в останній день.

Іногороднім учасницям і учасникам повертається вартість проїзду, харчування і проживання. Всі учасниці та учасники, які пройдуть тренінг повністю, отримають відповідні сертифікати. З усіма питаннями по тренінгу звертайтеся, будь ласка, до:

Марія Дмитрієва, +380631003751, mdmytrieva@ddc.org.ua

Елла Ламах, +380632219192, +380686469676, elamakh@ddc.org.ua

Цей проект проводиться на виконання національних документів: – Закон України “Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіківˮ, – розпорядження КМУ від 24 лютого 2016 р. № 113-р “Про затвердження Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” на період до 2020 року” – Указ Президента України від 30 вересня 2019 р. № 722 “Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 рокуˮ, – постанова КМУ від 11 квітня 2018 р. № 273 “Про затвердження Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 рокуˮ- розпорядження КМУ від 5 вересня 2018 р. № 634 “Про затвердження Національного плану дій з виконання рекомендацій, викладених у заключних зауваженнях Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок до восьмої періодичної доповіді України про виконання Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок на період до 2021 рокуˮ- розпорядження КМУ від 16 грудня 2020 р. № 1578-р “Про затвердження плану заходів з реалізації зобов’язань Уряду України, взятих в рамках міжнародної ініціативи “Партнерство Біарріц” з утвердження гендерної рівності” Для відбору учасників та учасниць тренінгу просимо вас заповнити анкету.

#CanadaFundUA

http://ddc.org.ua/

https://www.facebook.com/vgocdd/

https://twitter.com/j0Kq7ZdrkxdJcQd

Tags: No tags

Comments are closed.