зум 2

Тренінг з питань Національного плану дій 1325 для представників громад Луганської та Донецької областей

22 січня 2021 року експертки ГО Центр «Розвиток демократії» Ella Lamakh та Марія Дмитрієва провели сесії в рамках онлайн-тренінгу для представників цільових громад Луганської та Донецької областей, громадських організацій, груп самодопомоги у рамках проєкту Просування порядку денного «Жінки, Мир, Безпека» шляхом локалізації та імплементації Національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 у Східній Україні».

Тренінг був спрямований на підвищення рівня знань представників місцевої влади, представників громадськості, а також представників галузевих структур, які виконують Національний план дій 1325, відповідно до завдань, покладених на галузеві міністерства та відомства та виконуються на місцевому рівні, стосовно організації та функціонування координаційних рад.

Проєкт впроваджується Запорізьким благодійним фондом «Єдність» за майбутнє» в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, котру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

У тому числі, структура ООН Жінки надає підтримку уряду України, обласним державним адміністраціям, місцевим органам самоуправління, жіночим громадським організаціям та жіночим групам в Донецькій, Луганській та Запорізькій областях щодо локалізації Національного плану дій 1325 та посиленні ролі і голосу жінок у впровадженні Порядку денного «Жінки, мир, безпека» в Україні.

Важливою складовою ефективної локалізації Національного плану дій на виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» є координація діяльності всіх виконавців Національного плану дій, регіональних та місцевих планів дій 1325, яка здійснюється через Координаційні ради. Зокрема, йдеться, що створення координаційних рад на місцевому рівні сприяє більш ефективному виконанню заходів як національного, так і місцевих планів дій 1325.Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

http://ddcentr.org.ua/

https://www.facebook.com/vgocdd/

https://twitter.com/j0Kq7ZdrkxdJcQd

Tags: No tags

Comments are closed.