сайт

У Глинянській та Кам’янка-Бузькій ТГ відбулися перші зустрічі в рамках проекту «Допомога під час війни ВПО та їхнім приймаючим громадам»

У Львівській області відбулися перші зустрічі в рамках проекту НУО Центр – Розвиток демократії «Допомога під час війни ВПО та їхнім приймаючим громадам» , що реалізується за підтримки CARE Deutschland. 25 травня 2022 року у Глинянській територіальній громаді були організовані зустрічі в центрах розміщення внутрішньо переміщених осіб у с. Розворяни (присутні 13 людей), м. Глиняни (10 людей) та в лікарні, де перебувають та лікуються ВПО (4 особи).

«Керувати емоціями під час війни одне з найважливіших завдань для підтримки свого здоров’я. Це не так важко, як здається. Про це ми говоримо на наших зустрічах-тренінгах та вчимося допомагати собі та близьким.

Перша зустріч з усіма учасниками проходить оф-лайн. Вона передбачає знайомство. Роль емоцій в житті людини. Усвідомлення емоції. Виявлення потреби, яка домінує в даний момент. Емоційне виснаження та емоційна травма. Базові речі, на які ми можемо впливати, які необхідні для нашого здоров’я. Працюємо в групах, виконуємо вправи, які дієві для зняття тривоги, паніки.

Для отримання більшої інформації, знайомства з техніками та вправами для підтримки емоційного здоров’я створено Телеграм-канал «Душевна терапія». Цей канал для ВПО, для тих, хто працює та приймає переселенців і для тих, хто в сьогоднішніх умовах потребує підтримки та хоче розібратись зі своїми емоціями. Долучайтесь до каналу, поширюйте інформацію про нього у своїх громадах», – розповіла координаторка зустрічей Юлія Терещук.

В онлайн-режимі через ZOOM будуть продовжувати розглядати теми:

  • Емоційне виснаження,
  • Посттравматичний стресовий розлад,
  • Прийняття втрати близької людини,
  • Робота зі страхом,
  • Як зняти почуття безпорадності

.

Також 26 травня 2022 року робота за проектом НУО Центр – Розвиток демократії була організована у Кам’янка-Бузькій територіальній громаді. Зустрічі-тренінги пройшли в Дідилівському НВК для ВПО та членів громади, які приймають переселенців та працюють з ними. Учасники були розділені на 2 групи (21 особа та 13 осіб)

«Перші зустрічі показали, як важливо людям, які були змушені покинути свої домівки через військові дії, бути почутими, як важко знайти слова, щоб описати свої емоції. Найчастіше виникають питання, що буде завтра, що робити, коли переповнюють емоції тривоги, страху та безнадії. Всім сподобалась практика «Хевенінг». Це спосіб заспокоїти нервову систему, вийти з реакції втікай/бий/завмри для того, щоб спокійно оцінити ситуацію та прийняти раціональне рішення. В роботі використовувались методи та принципи Ненасильницького спілкування. Учасники всіх зустрічей висловлювали щиру вдячність людям, які їх приймають. Та просили про подальші зустрічі», – підсумувала Юлія Терещук.

@care_de

#CARE

#care_de

Comments are closed.