херсон2

Зустріч у рамках проєкту “Молоді лідерки за мир”: обговорення досвіду місцевих виборів

Жінки починають моніторинг реальної участі жінок у процесі прийняття рішень. Обговорення досвіду місцевих виборів, виклики сьогодення – і що робимо далі

11 грудня 2020 року

м. Херсон

У рамках Проєкту Глобальної мережі жінок-миротворок #GNWP «Місцеві спільноти будують і підтримують мир: Посилення участі жінок і молоді в побудові сталого миру у Вірменії, Азербайджані, Грузії, Кенії, Молдові, Південному Судані, Уганді та Україні» (за підтримки Австрійської агенції розвитку Austrian Development Agency), Всеукраїнська громадська організація “Центр Розвиток демократії” та БО Фонд громади міста Херсон “Захист”

Учасниці предвиборочих перегонів розповідали свої історії успіхів та викликів, які стояли перед ними під час виборів. Чоловіки-колеги могли зателефонувати і сказати, що тобі треба заплатити власні кошти за обід для виборців, за листівки чи накрити стіл для когось. Колеги-чоловіки могли без твого відому посунути тебе у списку з перших позицій у списках в останні.

Обговорювались наступні кроки для реальної участі жінок у прийнятті рішень вже після виборів, які потрібні додаткові знання жінкам для якісної роботи в органах місцевого самоврядування.

Як протидіяти коронавірусу і елементам вигорання в сучасних умовах підміни понять, навантаження, інтернет залежності та постійних реформ. Актуальними для жінок є питання впровадження на місцевому рівні порядку денного «Жінки.Мир.Безпека». Потрібно починати з надання знань для всіх рівнів влади та лідерів громад, залучати жінок з різних соціальних груп до співпраці.

Tags: No tags

Comments are closed.