146452311_5031121293625790_7701312755530787855_o

“Резолюція 1325: Треба залучати жінок!”

Експертки ГО Центр «Розвиток демократії» Ella Lamakh та Марія Дмитрієва взяли участь у засіданні робочої групи, учасники котрої розробляли проект локального плану для м. Київ у рамках Другого Національного плану дій «Жінки. Мир. Безпека». Про початок роботи над міським проектом повідомила керівниця управління з питань гендерної рівності Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації Тетяна Гузенко.

«Всі конфлікти, розрухи і війни починаються в головах. Чоловіки з цими викликами не справляються. Тому у 2000 році РБ ООН прийняла Резолюцію 1325: треба залучати жінок! Другий Національний план дій «Жінки. Мир. Безпека» – про можливості жінок у постконфліктному відновленні, прийнятті рішень, підтримці безпеки, миру та протидії насильству. Міста мають приймати свої локальні плани, створювати коаліції, залучати громадські організації для оцінки потреб», – зазначила Тетяна Гузенко.

Також чиновниця повідомила, що за підтримки European Union in Ukraine у Запорізькій, Вінницькій, Луганській, Хмельницькій областях були реалізовані проекти “Рівність заради безпеки”. В результаті їх впровадження роль жінок у просуванні змін, відновленні миру і запобіганні конфліктам стала більш впливовою і помітною.

Тетяна Гузенко подякувала причетним до розробки локального плану для м. Києва експерткам та колегам з КМДА за конструктивну критику, слушні думки та ініціативи. З її слів, план має бути підготовлений до кінця лютого 2021 року.

фото зі сторінки Тетяни Гузенко

Комментарии

Напишите комментарий…

Cdd Ngo

Tags: No tags

Comments are closed.