317863845_3020520811578492_5783224899577751539_n

У Львівській області організований тренінг «Документування сексуального насильства як воєнного злочину, допомога постраждалим та членам їхніх родин»

8-11 грудня 2022 року у Львівській області проводиться тренінг «Документування сексуального насильства як воєнного злочину, допомога постраждалим та членам їхніх родин».


До участі в заході запрошений актив громадських організацій, прикордонники та прикордонниці, поліція, соціальні працівники та працівниці, представники та представниці органів місцевого самоврядування з Волинської, Кіровоградської та Одеської областей.


Також залучені експерти та експертки з міжнародних організацій, з Боснії та Герцоговини, Генпрокуратури, громадської організації Юрфем, ГО “Центр Жіночі перспективи” та інші.


Захід організовано та проводиться ГО “Центр Розвиток демократії” та Глобальною мережею жінок миротворок за підтримки Австрійської агенції з міжнародного розвитку.


Тренінг розпочався з пояснення тем гендерної політики та прав жінок, чому під час війни йдеться про більш особливі потреби та права жінок і дівчат. Також представлена Резолюція РБ ООН 1325 та весь порядок денний “Жінки, мир та безпека”, інші міжнародні документи та як вони взаємодіють для захисту прав жінок і дівчат.
Учасники та учасниці отримують знання про процес документування сексуальних та інших злочинів під час війни, в чому і як відбувається взаємодія, вирішуються питання репарації. Було також наголошено про важливість розробки законодавчих документів, обов’язкову конфіденційнійсть та взаємодію всіх органів та структур на місцевому рівні для постраждалих. Присутні мають широку тематику для дискусій, так як у кожній з областей, на місцевому рівні, є випадки, коли законодавство не виконується.

Tags: No tags

Comments are closed.