Американські поліцейські закликали бойкотувати фільми Тарантіно

Профспілка поліцейських Нью-Йорка закликав до бойкоту Квентіна Тарантіно після того, як режисер взяв участь у масовій акції протесту проти жорстокості поліцейських в Нью-Йорку.

Копи звернули увагу на те, що автор “Кримінального чтива” взяв участь у антиполицейскій акції через тиждень після того, як один з офіцерів поліції Нью-Йорка загинув при виконанні обов’язків.

“Я не можу залишатися осторонь, якщо бачу вбивства. Я маю назвати вбивство вбивством, а вбивць – вбивцями. Я свідома людина. Коли ти бачиш, що когось позбавляють життя, треба встати і дати відсіч. Я виступаю на стороні жертв”, – цитує Тарантіно The New York Post. Режисер фільмів, які часто засуджують за високий рівень насильства, додав, що поліцейські “часто стають вбивцями”.

“Це не диво, що хтось, хто заробляє на життя, оспівуючи злочинність та насильство, ненавидить копів”, – зазначив у своїй заяві президент благодійної асоціації патрульних Патрік Лінч. Представник поліцейської організації нагадав, що співробітники правоохоронних органів, яких Квентін Тарантіно назвав вбивцями, “не живуть в одній з розпусних фантазій на великому екрані – вони ризикують, а іноді і жертвують своїм життям, щоб захистити суспільство від реальної злочинності і беззаконня”.

Лінч назвав Тарантіно “постачальником виродження” і заявив, що він не має працювати в Нью-Йорку і поширювати свої наклепницькі твори.

З виразами засудження на адресу режисера виступили і родичі поліцейського Рендольфа Холдера, який був убитий в Східному Гарлемі в минулий вівторок. Вони назвали слова Тарантіно неповажними.

Між тим колишній офіцер поліції Джон Менгена, який служив раніше в тому ж підрозділі, що і Холдер, в неділю вийшов на вулиці Нью-Йорка з табличкою “Бог благословить поліцію Нью-Йорка” для одиночного маршу. Він пройшов сім з половиною миль від Східного Гарлема до мерії міста в знак підтримки вбитого колеги.

Джерело: Gazeta.ua

Tags: No tags

Comments are closed.