LOGO eng

Міжнародна онлайн-майстерня з гендерних аспектів перехідного правосуддя

НУО Центр – Розвиток демократії 16-17 грудня 2021 року проводить інформаційний захід “Міжнародна онлайн-майстерня з гендерних аспектів перехідного правосуддя”

Метою заходу є інформування органів виконавчої влади та громадських організацій про мету та завдання перехідного правосуддя, в коло відповідальності яких гілок влади, крім судової, воно входить і які існують конкретні механізми для його реалізації на різних рівнях прийняття рішень. Серед іншого, розглядатиметься питання виявлення та допомоги особам, які потерпають від насильства в зв’язку зі збройним конфліктом, серед яких – діти та жінки, які стали потерпілими від сексуального рабства та зґвалтувань під час збройного конфлікту.

Під час заходу розглядатимуться питання: чи є структури, які надаватимуть допомогу та фіксуватимуть випадки, зокрема, сексуального насильства, чи є відповідна нормативно-правова база для фіксації, допомоги та перенаправлення особи, чи витримуються стандарти допомоги, конфіденційність, як між собою взаємодіють структури та органи, які фіксують такі випадки, і на якому рівні?

Цей захід підпадає під виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” на період до 2025 року, а саме

Стратегічної цілі 3. Забезпечення процесу постконфліктного відновлення, розбудови та впровадження системи перехідного правосуддя за принципами забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

До участі у заході запрошені міжнародні експертки та експерти, які представлять, серед іншого, досвід співпраці з громадськими організаціями і яку роль вони виконують в цьому процесі (перший день – міжнародний досвід, другий день – національні практики і що потрібно зробити?). З української сторони виступаючими запрошені представниці структури ООН-жінки в Україні та консультанти Верховної Ради України, які розробляли законопроєкт з перехідного правосуддя.

Посилання на зум буде надіслано після реєстрації за посиланням

Tags: No tags

Comments are closed.